Image1 Image1
HomeIntroductieJapanse snacksJapanse bio-snacks Oriëntal snacksDieetvoedingMerkenNieuwsContactLinks
Image1Image2Image3
De geschiedenis...
Tegenwoordig worden alle rijstzoutjes aangeboden onder de naam "Japanse" zoutjes. Dit kan volgens de huidige warenwetregels niet worden voorkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld Belgische bonbons die niet in België worden gemaakt of Goudse kaas die niet uit Gouda komt.

Het noemen van de herkomst wordt gedaan om een bepaalde kwaliteit of eigenschap aan het product mee te geven. Zo staan Belgische bonbons bekend om hun goede kwaliteit. Slechts wanneer er sprake is van "echte" of "originele", kan men verwachten dat het oorspronkelijke en (veelal top)-product wordt bedoeld.

Toen eind jaren 70 Japanse rijstcrackers werden geïntroduceerd, stonden deze producten bekend als een bijzondere versnapering bij de borrel met een aparte, zeer verfijnde smaak. Sommige liefhebbers vinden de echte Japanse zoutjes een ware delicatesse.

Eind jaren 80 kwamen steeds meer imitaties van Japanse rijstcrackers op de markt vanuit landen als Thailand, Taiwan en tegenwoordig met name uit China. Doordat deze producten doorgaans met goedkope, inferieure ingrediënten t.o.v. de echte Japanse rijstcrackers worden vervaardigd en er doorgaans in deze landen zeer lage lonen aan de arbeiders betaald worden, kunnen deze rijstzoutjes tegen veel lagere prijzen op de markt worden gebracht.

Het verschil...
Tegenwoordig kunnen slechts kenners met het blote oog een verschil tussen echte Japanse en namaakkwaliteit zien. Om het verschil te proeven hoef je echter geen liefhebber van rijstzoutjes te zijn... De prijs-/kwaliteitverhouding en het smaakverschil tussen echte Japanse rijstcrackers en deze goedkopere imitaties is erg groot.

Waarop te letten
Op zich is er natuurlijk niets op tegen wanneer een succesvol product wordt nagemaakt en vervolgens goedkoper in de markt wordt aangeboden. Het feit, dat de inferieure namaak als zijnde "Japanse" zoutjes wordt aangeboden vinden wij echter niet juist. De normale consument kan op het moment van aankoop namelijk niet het verschil tussen echt of namaak Japans herkennen. Doordat de namaak als zijnde "Japanse" zoutjes wordt aangeboden denkt hij originele Japanse crackers te kopen, maar koopt daarentegen een product dat slechts de indruk wekt Japans en dus van hoge kwaliteit te zijn. Dit is echter zoals wij nu weten niet waar... Let daarom tijdens de aankoop van Japanse zoutjes altijd op, of er op de verpakking vermeld staat "echt" of "origineel" Japans, wanneer sprake is van Japanse rijstzoutjes. Dan weet je dat je een kwaliteitsproduct kiest!

(Bij Albert Heijn bestaat de Japanse bollenmix trouwens voor circa 80% uit echte Japanse pindacrackers en ca. 20% uit kleine rode Chinese pindacrackers! Wij geven dit product echter nog steeds een dikke 8, vanwege het hoge gehalte aan echte Japanse pindacrackers in de verpakking!)
Copyright Oké Natuurproducten | Disclaimer | Credits
Change your language



Biofach 2014 / Germany 12-15 feb 2014
The organic world celebrates its records - at BioFach 2014 from 12-15 February 201 Stand...

Almond Arare - nieuwe hit uit Japan
We are the exclusive distributor of the new original almond cookies "Almond Arare" from Japan...

Image1